Leden login

Exposities

In Duofit bieden we persoonlijke beweegprogramma’s aan die zijn gericht op het prikkelen van de zintuigen en het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor het lichaam. Deze inspirerende interactie tussen jou en jouw omgeving komt ook terug in onze kunstexposities. Iedere tien weken opent in ons sportcentrum een nieuwe expositie, bestaande uit 15 tot 25 foto’s, schilderijen, drukwerken, collages of andere kunstwerken. Het vernieuwen van de trainingsomgeving geeft telkens een nieuwe energie en stof voor veel leuke gesprekken.

Aanmelden

Wanneer je een idee hebt voor een leuke nieuwe expositie, of zelf wilt exposeren, neem dan contact op via kunst@duofit.nl. De kunstcommissie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Samen zorgen we zo voor een inspirerende trainingsomgeving.

Kunstcommissie

De kunstcommissie bestaat momenteel uit 2 leden: Inge Muis en Lenie Kneppers. Inge is  de drijvende kracht achter de exposities. Lenie is natuur- en documentaire fotograaf en voorzitter van het natuurfotografengilde. Tevens heeft op ze op basis van 1 van haar fotoprojecten een mooi boek samengesteld (thuis in de Jordaan), dat nu in de winkels ligt.

 

Huidige expositie: Bewerkte foto’s van Casper Le Fèvre

Geboren te Amsterdam, 1955, studeerde Landschapsarchitectuur bij Hans Warnau (Landbouw Hogeschool, afd. Tuin- en Landchapsarchitectuur) in Wageningen, Omgevingsvormgeving bij Berend Hendriks (Akademie van Beeldende Kunsten, Arnhem) en Architectuur in Amsterdam aan de Akademie van Bouwkunst (diploma 1996).

Gewerkt o.a. bij Lafour en Wijk, West 8, UNStudio, Carve, Hootsmans architectuurbureau. Achtereenvolgens woningbouw, de eerste schetsen voor de Pythonbrug en de lage brug op Borneo Sporenburg, Villa Moebius, SWOZ 2, plafond Valkhof, speeltuinen en schoolpleinen, rechtbanken en veel prijsvragen, zowel voor anderen als mijzelf.

In 2003 won ik een prijsvraag uitgeschreven door Atelier HSL voor reststukken grond langs de hogesnelheidslijn met “delta V” een bos dat zich laat omschrijven als “ultieme treinheid”. In 2007 werd het gerealiseerd, zeshonderd amberbomen bij Nieuw-Vennep geplant met een precisie van millimeters. In 2017 deed ik mee met de Zomerexpo met de Vikingkano, een kano van vijf kilo van geknoopte bamboestrips en plastic folie.

Thema’s en onderwerpen in mijn werk zijn ruimtelijke constructies – tensegritystructuren in het bijzonder – en de hyperbool.

De laatste jaren maak ik foto’s die ik vervolgens digitaal bewerk, geïnspireerd door het boek “Photo Opportunities” van Corinne Vionnet. Ik probeer bij elke foto te reiken naar dat wat ik een hyperbool noem. Als stijlfiguur is de hyperbool die van de overdrijving – waar ik naar streef is het uiterste te halen uit de bewerkingen die ik aanbreng. Vooraf heb ik geen idee wat het kan gaan worden, als het lukt verras ik mezelf.

Van de Japanse keramist Kosuke Kaneshige hoorde ik de volgende uitspraak over wat hem dreef bij het maken van kunst:

“… to capture coincidence and give it life”

Fotografie

Expositie historie

Geena Jo Odenhoven :

Petra Kroon :

Carolien Oedekerk :

Henny Gertenaar :

Heleen Wiering :

Grafische Werkplaats Amsterdam :

Lenie Kneppers :

Karin Sommen :

Murni Latif :

Jörg Döring :

John Schenk, Maarten Steunenberg en Edward Hermans :

Trudie Canwood :

Murni Latif :

ml_expo_duofit

Thirza Wezelman:

schilderij Thirza

Paul Roholl:

duofit 2016-2377crop

Luc Houweling:

Lisa Hamstra-Bletz:

foto voor website duofit

Jacqueline Steinhoff:

vogeltje

Pieter Coenen:

 

 

 

 

Kees van Eunen :

kunst header

 

 

 

Cindy Dehne:

cindy

Karin Sommen:

expoposter-klein-digitaal

Roy Taylor:

Marten Bos:

Verzamelexpositie Duofit leden:

Lenie Kneppers:

Magda Augusteijn:

magda augusteijn

Danny Dogger:

Juffrouw Kikker:

Lenie Kneppers:

Yolanda van Leijden:

Hein van den Heuvel:

Luc Houweling:

Carla de Rooij:

Direct aanmelden!